با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی؛
همکاری پژوهشگران ایران و آلمان در راستای زیست بوم خلیج فارس آغازمیشود
در راستای شروع همکاری بنیاد علمی آلمان و ایران، کارگاه بررسی واکنش زیست بومهای ساحلی خلیج فارس نسبت به عوامل استرس زای زیست محیطی در مرکز همایشهای کیش آغاز به کار کرد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،کارگاه بین المللی بررسی واکنش زیست بوم های ساحلی خلیج فارس نسبت به عوامل استرس زای زیست محیطی با حضور نصرت الله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و یورگ اشنایدر معاون بین الملل DFG آلمان در سالن خلیج فارس مرکز همایش های بین المللی کیش آغاز به کار کرد.
بر اساس این گزارش، در این کارگاه تخصصی که با هدف بررسی واکنش های زیست بوم های خلیج فارس نسبت به عوامل استرس زای زیست محیطی تشکیل شد، ضرغام با اشاره به اهمیت تولید علم برای هر کشوری گفت: بنیاد ملی علم ایران هنوز یک نوجوان است که ما آرزوهای بلند بالایی را برای رشد و توسعه آن در کشور داریم تا جایی که امروز بخش اعظمی از تولید علم در سطح Q1 با حمایت های این بنیاد انجام می شود.
وی تاسیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی (بنیاد ملی علم ایران) را در راستای توسعه برنامه های زیر ساختی علمی خواند و اظهار کرد: از سال 82 که اساسنامه این بنیاد با استفاده از بررسی های مختلفی که بر روی بنیادهای سایر کشورها تدوین و به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسید تمام تلاش این بخش را بر حمایت از نو آوری، تولید علم و فناوری و تحقق اسناد بالا دستی قرار دادیم. البته نخست این بنیاد بیشتر بر روی دانشگاهیان و اساتید برنامه های مختلف تمرکز داشت اما کمی بعد ما به این نتیجه رسیدیم که باید به زیر ساخت های علمی نیز توجه ویژه ای داشته باشیم بنابراین در این راستا جامعه و مهد کودک ها نیز مد نظر قرار گرفت و بر اساس آن ما به سراغ پژوهش سراهای دانش آموزی حرکت کردیم.
اهمیت مردمی کردن علم در جامعه
ضرغام با اشاره به اهمیت مردمی کردن علم در جامعه، گفت: بنیاد علم آمریکا سالانه بودجه ای بالغ بر 7 میلیارد و 150 میلیون دلار را برای بیش از 200 هزار پژوهشگر صرف می کند که نشان دهنده اهمیت این بخش و مردمی کردن آموزش و پرورش و علم است.
وی آموزش سبک زندگی را یکی از مبانی مهم این بنیاد دانست و افزود: آموزش سبک زندگی و تاکید بر کیفیت و کمال معرفت از جمله بخش هایی است که امروز دنیا بر آن تاکید دارد چرا که دانشگاه های نسل چهارم بر خلاف گذشته بیش از تاکید بر آموزش و پرورش به سمت کمالگرایی گرایش دارند لذا دنیا دریافته است که صرفا با دانش نمی تواند به خوشبختی و صلح جهانی دست یابد و در این راستا نیازمند توجه به موضوعاتی از قبیل سبک زندگی و کمال هستیم.
رئیس صندوق حمایت از پژ.هشگران و فناوران معاونت علمی همچنین بیان کرد: یقینا در عرصه محیط زیست این مردم هستند که می توانند بهترین کمک را برای تعادل زیستی جهان پیرامون داشته باشند در این راستا نیز ما اقدامات پژوهشی را آغاز کرده ایم.
ضرغام از آغاز همکاری پژوهشگران ایران و آلمان در راستای زیست بوم خلیج فارس خبر داد و گفت: با توجه به اینکه آلمان از جمله کشورهای موفقی است که بعد از امضای توافقنامه پاریس توانسته بیشترین اقدامات را در راستای کاهش گازهای گلخانه ای داشته باشد بنابراین ما اقدامات پژوهشی را با این کشور در پیش گرفته ایم.
وی آشنایی مردم با محیط زیست را از جمله مباحث مهم این بنیاد دانست و گفت: به طور یقین آشنایی مردم با محیط زیست در پیشگیری آسیب های این بخش بسیار مهم است زیرا قطعا اگر جامعه ای بتواند در ساختار خانواده خود عشق و علاقه را ایجاد کند، شاهد صلح بیشتری در جهان خواهیم بود لذا در بدو امر توجه بر خانواده ها به عنوان رکن نخستین این بخش است.
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی کشور را نیازمند راه اندازی یک مرکز پژوهش بر دریا دانست و عنوان کرد: درست است که ما امروز دارای مرکز پژوهش اقیانوس شناسی هستیم اما قطعا لازم است که در بخش دریا نیز یک پژوهشکده راه اندازی کنیم تا بتوانیم به پژوهش و بهره مندی درست از این بخش بپردازیم.
بر اساس این گزارش، کارگاه بین المللی بررسی واکنش زیست بوم های ساحلی خلیج فارس نسبت به عوامل استرس زای زیست محیطی تا 23 دی ماه در سالن ابن سینای مرکز همایش های بین المللی کیش ادامه دارد.
ارسال به دوستان